Gravid og barsel

Et aktivt svangerskap anbefales av helsedirektoratet, og vi vet at det er svært fordelaktig både for mor og barn. Gjennom svangerskapet skjer det mange endringer i kroppen. I takt med at magen vokser forskyves tyngdepunktet i kroppen, balansen blir annerledes, kurvene i ryggen vokser og leddene blir mykere og mer bevegelige.

Ofte ser vi at gravide får vondt i nedre del av rygg, foran og bak i bekkenet og mellom skulderbladene. I treningen jobber vi med øvelser for å forebygge og bedre disse svangerskapsrelaterte muskel- og skjelettplagene samt bekkenbunnstrening for å forebygge inkontinens og lekkasje-plager.

I treningen hos oss bruker vi egen kroppsvekt, slynger, baller og strikk. Det er trygg og effektiv trening, og alle øvelsene tilpasses den enkelte ut fra hvilke behov man har. Instruktøren justerer øvelsene til den enkelte, både hvis man trenger det tyngre eller lettere og hvis øvelsen gir smerte eller ubehag. Du trenger ikke å være i god form eller å ha trent aktivt før. Vi tilrettelegger treningen til ditt nivå uavhengig av tidligere treningsbakgrunn.


Hvis du har smerter og plager anbefales det at du bestiller deg en individuell konsultasjon med undersøkelse, behandling og konkrete tips og råd mot dine plager.

Treningen passer også etter svangerskapet, for opptrening av bekkenbunn og mage/rygg. Dette er viktig uavhengig av om du har født vaginalt eller tatt keisersnitt. Vi fokuserer også på trening av overkropp og skulder med tanke på å forebygge eller bli bedre av «vondter» som kommer i forbindelse med mye løfting, bæring og amming.

Øktene varer i 55 min og kurset går over 8 uker. Egentreningsprogram er inkludert. Vi har grupper både på dag- og kveldstid. Oppdatert timeplan finnes på vår facebookside til enhver tid. Kontakt oss på telefon eller kontaktskjema under «kontakt oss» ved spørsmål eller påmelding til gravidgruppe.