Supersole  innleggssåler

Supersole er dynamiske (bevegelige) innleggssåler, som korrigerer feilstillinger og samtidig stimulerer muskulaturen i føttene. Såler kan være aktuelt ved typiske fotplager som «plantarfasitt», «leggkramper» eller «achillessene-betennelse», men også plager i kne, hofte og rygg.

Foten er den delen av kroppen som blir utsatt for størst belastning ved bevegelse. Ved nedsatt funksjon i foten kan det oppstå belastningsskader/feilstillinger som kan gi plager i selve foten eller andre steder i kroppen.


Ved behov for såle gjennomføres det en grundig undersøkelse av fot og funksjon, samt undersøkelse av kne, hofte og rygg. I undersøkelsen bruker vi blant annet speilkasse for å avdekke belastningsmønster. Sålene formes så individuelt til hver enkelt fot ved at terapeuten korrigerer feilstillingene underveis i støpeprosessen.

En vel så viktig del av Supersole-konseptet er øvelsesbehandling som er med på å korrigere feilstillinger og behandle plager. Et annet viktig moment i en optimal behandling er bruk av riktig skotøy. Vi gir deg anbefalinger på hvordan sko du bør bruke og hvilke barnesko som er best for barnet ditt. Noen bør bruke såle alltid, mens andre kan bruke det ved spesiell aktivitet eller i perioder. Målet for mange er å trene seg opp til ikke å ha behov for såle.

Sålene er av slikt materiale at vi kan varme de opp og korrigere de så mange ganger vi mener det er behov for det. Supersole har mange varianter av innleggssåler som er tilpasset forskjellige aktiviteter, alt fra daglig bruk til toppidrett. Sålene har forskjellige tykkelser i støtdempingsmaterialet og variasjonen i den dynamiske støtte.

Supersole innleggssåler kan kun fremstilles av spesialutdannede fysioterapeuter som utover å ha høy viten om fotens oppbygging også har erfaring med forebygging og behandling av skader.

Såler for barn
Vi støper også såler til barn. Disse barna plages ofte med smerter i knær, legg, ankler, hæler og føtter. Denne type plage kan i mange tilfeller forveksles med voksesmerter. Ofte kan dynamiske innleggssåler som stimulerer fotens muskulatur, kombinert med fotøvelser og råd om riktig skotøy, hjelpe disse barna. Tiltakene med barneføtter er ofte være midlertidig da riktig stimuli ofte gjør at foten “retter ” seg opp.


Grafikk - FootIcon 50x50Bestill time:

  Navn:

  E-post:

  Time*:

  Trykkbølgebehandling/ESWT (700,-)

  Din beskjed:

  *Behandlingen utføres av Øyvind Arntsen.